top of page

Hangosítás

TOP Hangfalak

Ezek a hangfalak a rendezvény hangosítás legfontosabb elemei. Általában full-range hangfalak, ami azt jelenti, hogy a mély-, közép- és a magas hangszórókat is egy ládában találhatjuk. Itt találhatjátok azokat az eszközöket, amiket leggyakrabban használunk, de ezeken kívül akár 1-2000 fős koncerthez elegendő hang-, fény- és színpadtechnikát is tudunk mozgosítani. 

715.jpg
001_ART-712-A-MK4-front_gallery.jpg
 • RCF 715 MK2

  • Ezekre a hangfalakra igazán jellemző​ a tökéletes hangzás, még a legmagasabb hangerőn is. Strapabíró hangfalak, erős, telt mély- és kristálytiszta magas hangokkal szólnak.

 • RCF 712 MK4

  • Az előző hangfal kistestvére, de az újításoknak köszönhetően nem sok különbség van közöttük. Messzebre szólnak, és majdnem ugyanolyan hangosak.

Mélynyomó

A mélynyomó elengedhetetlen eszköz, ha szeretnénk a mély hangokat igazán jól hallani, Általában 80-100 fő feletti létszám esetén indokolt a használata, valamint a rendezvényhelyszín mérete és a rendezvény jellege alapján is be lehet üzemelni. 

rcf 708 as.jpg
 • RCF SUB 708-ASII pár

  • A kompakt, 18 colos hangszóróval szerelt aktív mélynyomó ládák egyik koronázatlan királya. Méreteiben nem tér el a többi aktív ládától, de tudásában messzemenően meghaladja a vetélytársakét, köszönhetően az RCF mérnökeinek. A 2 mélynyomóval akár 5-600 fős szabadtéri rendezvényeket is tökéletesen lehet hangosítani, az erőteljes mélyhangok mellbevágó élményt nyújtanak. :) 

  • 1400W-os D típusú erősítővel és DSP processzorral szerelt aktív sub hangfal, ami 133 decibel hangnyomásra képes ez a fából készült hangfal. Ezt hallva az ember megérti, miért kerül kétszer annyiba, mint a középkategóriás mélynyomók nagy átlaga.

DJ pult

Mondanám, hogy ez itt a lényeg, de ez nem teljesen így van. A DJ technika évről évre nagyon komolyan fejlődik, viszont ez nem azt jelenti,hogy a régebbi technológia ne állná meg a helyét még mindig. Természetesen a modern és a hagyományos eszközök együtt is használhatóak, így vagyok ezzel én is.

x1850-denon-dj-sc-6000-hd-174957.jpg
 • Denon DJ pult 

  • MEGÚJULT! A 2022-ben kapható DJ pultok közül, a legtöbb tudással bíró és a legmodernebb DJ pultot vettem meg. Ez egy DENON DJ X1850 keverő és SC6000 Dj lejátszó. A professzionális hangkártyának köszönhetően a hangzás sokkal tisztább mint a legtöbb másik gyártó esetén és az új lejátszóknak hála, a legtöbb felhőalapú zeneszolgáltató oldaláról képes vagyok zenét lejátszani a beépített WiFinek köszönhetően! Ami azt jelenti, hogy pl a Tidal-ról a veszteségmentes formátumú verzióit is elérem a zenéknek. Ez nem hangzik rosszul, ugye? :)  

  • A gyors, profi kezelés és a biztonság érdekében egy másik, két csatornás kontrollert is használok ezek mellett. Szóval egy Native Instruments Traktor X1 MK2 kontrollert is bekötök a rendszerbe, így a lehető legtöbb módon tudom variálni a zenei előadást. 

native-instruments-traktor-kontrol-x1-mk

Egyéb hangtechnikai eszközök

A szertartások, konferenciák és élőzenés produkciók hangosításához szükséges eszközöket a teljesség igénye nélkül sorolom fel. Ezekkel az eszközökkel több szereplős beszédhangosításokat, konferenciákat és élőzenés rendezvényeket, koncerteket is tudok hangosítani. Általában termékbemutatókat, szertartásokat, konferenciákon standok hangosítását szoktam végezni a diszkózás mellett. 

all hang.png
 • Analóg és digitális zenekari keverőpultok: 

  • Allen and Heath QU16​

  • Soundcraft EFX8 + EPM8

  • Behringer XR18

 • Mikrofonok:

  • Shure SM58​

  • Sennheiser XSW 835 vezetéknélküli mikrofon

  • Sennheiser mikroport és fejmikrofon

  • T-bone EM 800 kondenzátoros "térmikrofon"

 • Digitális hangfelvevő

 • Yamaha 2x31 csatornás EQ

 • Stereo di-box

 • König and Meyer 3 lábú hangfalállványok

 • König and Meyer körtalpas, elegáns hangfal állványok

 • König and Meyer mikrofon állványok

Amennyiben a fentieknél több hang kell :)

Hangfalból, sohasem elég. :) Szóval ha több kell, akkor akár 1-2000 fős rendezvényre elegendő technikát is tudok telepíteni. Általában ilyenkor 2 vagy 4 darab dupla 18 colos mélynyomót és oldalanként a hozzájuk tartozó line array hangfal oszlopot. Itt a képzeletnek semmi sem szabhat határt, maximum a budget, de fontos megjegyezni, hogy mainstream fellépők zenei rider igényeit is könnyedén tudjuk teljesíteni. Az ilyenkor használt márkák Martin Audio, EAW, L'Acoustics. A képek és videók között akad néhány példa is erre. De álljon itt egy kép egy céges, 800 fős szabadtéri rendezvényről. :) 

biotech.jpg

Fények

Dekor és PAR világítás

A modern technikának és a fényprogramozásnak köszönhetően az általunk használt LED-es RGB PAR lámpák egyaránt alkalmasak dekorációs megvilágítási célokra valamint a fényshow elemeiként is tökéletesen működnek. Progamozható a színük, a fényerejük vagy akár a villogási sebességük is, így az egyik pillanatban még csak dekor világításként működnek (például falfestés), majd a következő pillanatban már diszkó fényként villognak. A LED PAR lámpákon kívül LED BAR lámpáink is vannak, amikkel nagyobb területet lehet megszínezni, de megfelelően elhelyezve és programozva nagyszerű fényeffektként dobhatjuk fel vele a DJ pultot. 

bel4.jpg
5x8.jfif
ledbar.jpg
 • Stairville BEL4 akkumulátoros, WiFi-s dekorfény 

  • 4x15W teljesítményű LED fényforrás található benne. A beépített akkumulátornak és a WiFi vezérelhetőségnek köszönhetően kábelezés nélkül bárhova lehetehetőek, garantáltan az egész estét végig fogják világítani.

 • Stairville LED PAR 5*8W

  • Ebben a lámpában 5 db 8W teljsítményű LED fényforrás található és az előzőtől eltérően itt egy leden belül változtathtóak a színek, így nem különülnek el az alapszínek, ezáltal homogén a vetített szín. ​

 • Stairville LED BAR

  • 240 led fényforrás található benne, amiket 8 részre osztva lehet külön külön irányítani, így nagyon jól lehet programozni. Derítésre és fényeffekte​kre is tökéletesen alkalmas.

Robotlámpák

Ha valami, akkor ezek a fajta lámpák igazán a 21. század legjobb innovációi a fényshow-k részeiként. A lámpákat moving head, azaz nagyon csúnya fordításban "mozgó fejű" lámpáknak hívják, de az elterjedtebb nevük csak simán, robotlámpa. A robotlámpák között megkülönböztethetünk SPOT, BEAM és WASH típusú eszközöket. A spot lámpák minták kivetítésére alkalmasak, táguló, kúp alakú fénycsóvát vetítenek ki magukból, több színben, míg a beam lámpák fénysugarai egyenes fénycsóvák. A wash lámpák pedig derítésre szolgálnak, segítségükkel a megvilágított terület nem fix, mint a PAR lámpák esetében, hanem változtatható. Mi 2021-től olyan 2az1-ben lámpákat használunk amik egyben wash és Spot lámpák is, szóval sokkal hatékonyabban tudunk velük dolgozni

varytec 1.png
varytec 2.png
varytec 3.png

Retro és egyéb fények, effektek.

A retro jó! Ezek a lámpák akár már 30 éve is bulikon villogtak, forogtak így ezeknek is megvan a saját varázsuk. A retró fények mellett vannak még modern, ledes és programozható, minden irányba villogó fényeink is. Ami elengedhetetlen kelléke manapság egy fényshownak, az a füst! A füst lényege, hogy a fények fénycsóvái a füsben látszódnak, ezáltal sokkal jobban néz ki, mintha csak a vetített fényt látnánk. A korábbi büdös és pár másodperc után átláthatatlan nagy füstöt okádó füstgépeket ma már leváltották a ködgépek, amik folyamatosan kevés füstöt terítenek szét a levegőben egy ventillátor segítségével. Ezek a folyadékok már vízbázisúak és nem olaj, így nem büdösek és jobban eloszlanak a térben. Használatuk mindig javasolt :) Természetesen egy szabadtéri rendezvény esetén a hagyományos füstgép még mindig jól hsználható, mert ott a légmozgás könnyen elfújja a kevés ködöt így mind a kettővel rendelkezünk :) Egyetlen igazi akadálya lehet ezeknek a rendezvényteremben található füstérzékelő, amit ha nem lehet kikapcsolni, akkor nem tudjuk használni. 

chauvet.jpg
swing.jfif
hazer.jpg
bottom of page